Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Basisverzekering 2019

Basisverzekering 2019Koning Willem-Alexander opende met de Troonrede het nieuwe werkjaar van het parlement in de Haagse Ridderzaal. Een belangrijk onderdeel van zijn toespraak waren de veranderingen in de zorgverzekering. Maar wat verandert er precies in de basisverzekering?

Basisverzekering en eigen risico
Woon of werk je in Nederland? Dan is de basisverzekering wettelijk verplicht. De inhoud van het basispakket wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid.

Verandert er iets in de basisverzekering? Dan geldt dat dus voor alle zorgverzekeraars. Het verplicht eigen risico van €385,- blijft in 2019 hetzelfde. En verandert dus niet.

Vergoeding voor oefentherapie bij COPD vanaf de 1e behandeling
Nu moeten patiënten de 1e 20 behandelingen nog zelf betalen. In 2019 worden ook deze 1e 20 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. In het 1e behandeljaar geldt een vergoeding van maximaal 70 behandelingen. Daarna is het maximum afhankelijk van de ernst van de COPD.

Verruiming vergoeding voor ziekenvervoer
De vergoeding voor ziekenvervoer wordt het komende jaar uitgebreid. Zo kun je in 2019 ook het vervoer voor consulten, controles en (bloed)onderzoeken vergoed krijgen.

Vitaminen, mineralen en paracetamol
Vitaminen, mineralen en paracetamol die ook zonder recept bij de drogist of apotheek te krijgen zijn, worden per 2019 niet meer vergoed uit de basisverzekering.

Geneesmiddelenvergoedingssysteem
Voor medicijnen uit het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) wordt de eigen bijdrage maximaal € 250,- per jaar per verzekerde. Dit staat in het regeerakkoord.

Eigen bijdrage
Voor bepaalde zorg uit de basisverzekering betaal je soms een eigen bijdrage. Dit is niet hetzelfde als het eigen risico. Geldt voor de zorgkosten die je maakt een eigen bijdrage? Dan betaal je eerst die eigen bijdrage. Het bedrag dat na die betaling over is, telt mee voor het eigen risico. De hoogte van de eigen bijdrage wordt ieder jaar aangepast op basis van de wettelijke regels. De definitieve bedragen voor 2019 zijn nog niet bekend. Lees meer over de eigen bijdrage.

Premie zorgverzekering 2019
Iedere zorgverzekeraar bepaalt elk jaar zelf de premie van de zorgverzekering.

>> Zorgwijzer – Zorgverzekering 2019

 

Mea Fysio Nijmegen Centrum

 

…maakt bewegen mogelijk

Call Now Button