Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Gewichtsconsulent

Overgewicht kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Daarom bestaat er grote behoefte aan expertise op het gebied van dieetleer, gewichtsbeheersing en gezondheidsbevordering in het algemeen.

Bijna de helft van alle Nederlanders lijdt aan overgewicht en praktisch iedereen is wel bekend met diëten, afslankpillen en producten waardoor u slanker zou moeten lijken. Helaas gebeurt dit vaak op een ongecontroleerde manier. Crash diëten worden geforceerd aangegrepen. Mensen proberen af te vallen of aan te komen met een dieet dat totaal ongeschikt is of zelfs niets oplevert.

Een gewichtsconsulent helpt mensen van een ongezond leefpatroon af en helpt  bij het ontwikkelen van gezondere eetgewoonten. Voor het behandelen van gewichtsproblemen bestaat geen pasklare formule. Persoonlijke omstandigheden maken iedere cliënt en de bijbehorende behandeling uniek.

Omdat een ongezond leefpatroon naast over- of ondergewicht ook kan leiden tot fysieke en psychische klachten is het noodzakelijk om een juiste analyse te kunnen maken van het voedingsprobleem. Daarom heeft een goede gewichtsconsulent een flinke dosis vakkennis nodig.

Een gewichtsconsulent begeleidt uitsluitend gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht niet veroorzaakt door ziekte. Hij helpt je om zelf een goed en gezond voedingspatroon samen te stellen, stelt een behandelplan met je op en begeleidt/coacht je tijdens het afvallen. Ook geeft een gewichtsconsulent voorlichting over voeding en beweging.

Mensen met diabetes, zwangere vrouwen, kinderen en bijvoorbeeld mensen met anorexia of boulimia zullen begeleid moeten worden door een arts/diëtist en eventuele andere hulpverleners (bij anorexia en boulimia). Deze mensen hebben een speciale begeleiding nodig die een gewichtsconsulent niet kan geven.

Een gewichtscoach…

  • weet wat een gezond gewicht is en wat overgewicht is;
  • weet wat  nodig is aan voeding en wat gezonde voeding is;
  • kent  de psychologische aspecten bij overgewicht;
  • stelt een behandelplan op;
  • leert over energie en voedingsmiddelen;
  • weet wat gezond bewegen is.

Gezond afvallen Nijmegen

 

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

 

Call Now Button