Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Medical Taping Concept

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In 1998 introduceerde het Nederlandse bedrijf FysioTape BV deze revolutionaire tapemethode in Europa.

Om de meest optimale resultaten te behalen is er een speciale elastische tape van topkwaliteit ontwikkeld: CureTape. Inmiddels geniet CureTape wereldwijde bekendheid en wordt het nagenoeg in elk land toegepast.

CureTape is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige elastische katoen voorzien van een antiallergische acryl kleeflaag. De ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een “24-uur per dag” behandeling mogelijk waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

CureTape:

  • Is waterresistent; dus douchen en/of zwemmen is gewoon mogelijk
  • Is geregistreerd als een “medical device Class 1”
  • Voldoet aan de strengste kwaliteitseisen
  • Is veilig in gebruik en bevat geen latex (TÜV kwaliteitskeurmerk)

Het effect op de huid
CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort “liftende werking” heeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Het toepassingengebied van CureTape is erg breed.

  • Behandeling van blessures
  • Reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen)
  • Houdingscorrecties
  • Behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golferselleboog)
  • Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of menstruatiepijn, behoort tot de mogelijkheden

De tapemethode
Voor een optimale werking van CureTape is het van groot belang dat de tape op de juiste wijze wordt aangebracht. Mede gezien het feit dat deze tapemethode fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken is goede scholing belangrijk.

Overal ter wereld worden tegenwoordig op maat gesneden MTC cursussen aangeboden die gegeven worden door gecertificeerde MTC instructeurs.

 


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.


 

Call Now Button