Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Massage

Sportmassage

Sporters melden zich steeds vaker bij de (sport)fysiotherapeut. Meestal met sportgerelateerde klachten, maar in toenemende mate ter preventie van sportblessures of voor het bevorderen van het herstel na een zware prestatie in een periode waarin de trainings- en wedstrijdbelasting hoog was. Het geven van een goede sportmassage kan dan als middel dienen om bovenstaande doelen te bewerkstelligen.

Sportmassage omvat het geheel aan complexe handgrepen zoals knedingen, intermitterend drukken en strijkingen (effleurages). Sportmassage is niet alleen voor top- en amateursporters bedoeld, maar kan aan iedereen gegeven worden.

Je kunt spreken van 2 massagevormen; een stimulerende en een  sederende (herstellende)

  • De stimulerende sportmassage vindt plaats ter voorbereiding op een wedstrijd, training of inspanning. De massage is vooral gericht op die spieren die tijdens het sporten het meest gebruikt worden.
  • De sederende (herstellende) sportmassage vindt na afloop van een wedstrijd of training(speriode) plaats. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter afvloeien en worden voedingsstoffen naar de spieren gebracht. Door deze massage herstellen spieren zich sneller. 

Therapeutische massage

Een therapeutische massage heeft als doel om de lichaamsfuncties weer te normaliseren, stress en spanningen te verminderen en de werking van de zenuwen en de bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren. Aangezien een therapeutische massage vaak gericht is op meerdere lichaamsniveaus kan het helpen bij heel veel klachten en ziektes. Hierbij kun je denken aan rug- en nekpijn, schouderklachten, migraine en RSI. Het verlicht de klachten en de pijn. Verder werkt de therapeutische massage ook echt therapeutisch.

Ontspanningsmassage

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren en jezelf. Hierdoor kun je weer beter in je vel komen zitten.

 


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

 

Call Now Button