Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Physical Rehabilitation Training

Physical Rehabilitation Training (PRT) is geschikt voor iedereen met een blessure veroorzaakt door een verkeerde beweging, ongeluk, aandoening, sport- en/of bedrijfsongeval. Maar ook voor mensen met chronische klachten van het bewegingsapparaat is PRT geschikt.

U kunt hierbij denken aan langdurige a-specifieke rugklachten, RSI of CANS (Complaints of Arm Nek en Schouder, voorheen RSI), whiplash, fibromyalgie, ziekte van Bechterew, psychische aandoeningen, burnout, pijnsyndroom, etc.

Wat is Physical Rehabilitation Training?
Physical Rehabilitation Training is een specialisatie na de reguliere opleiding fysiotherapie. PRT heeft als doel de belastbaarheid van de aangedane structuur terug te brengen naar het niveau van voor de blessure of deze zelfs te verbeteren. Dit wordt gedaan door middel van actieve oefentherapie of training waarbij de patiënt actief deelneemt aan de therapie.

Er wordt dus van de patiënt verwacht dat hij/zij zelf moet oefenen en trainen om de klachten te verminderen. Passieve maatregelen kunnen soms als ondersteuning gebruikt worden maar zijn niet in staat de effectieve belastbaarheid te verhogen.

Wat kan de Physical Rehabilitation Trainer voor u betekenen?
De Physical Rehabilitation Training begint met een intake waarbij naast een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek de klacht zal worden geprovoceerd. Met deze gegevens maakt uw therapeut een oefenschema welke dagelijks moet worden uitgevoerd en waarbij regelmatig een evaluatie plaatsvindt. Als u geen klachten meer heeft eindigt deze fase.

Na de eerste fase kan de fysiotherapeut een specifieke analyse maken voor de voor u noodzakelijke belastbaarheid voor werk, sport of hobby. Op grond hiervan wordt een trainingsschema opgesteld waardoor u het voor u noodzakelijke belastbaarheidsniveau kunt bereiken. Hierdoor kunt u in de toekomst klachtenvrij blijven.

Extra informatie:
Physical Rehabilitation Training is een vorm van sportfysiotherapie. Ook hiervoor kunt u terecht bij Mea Fysio Nijmegen Centrum.

De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

 

Call Now Button