Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Gezond afvallen Nijmegen – Gewichtsconsulent

Gezond afvallen Nijmegen - GewichtsconsulentHeeft u al van alles geprobeerd om af te vallen en het lukt niet of u valt terug in oude gewoontes? Weet u wat de oorzaak is van uw gewichtsprobleem?

We worden te dik van teveel eten. Dat is tenminste wat ons verteld wordt. We eten teveel en we bewegen te weinig. Eigen schuld, dikke bult! Moet je maar beter je best doen! Stop nu eens met teveel eten, eet nu gewoon wat minder en ga meer bewegen! Dat is de enige manier om af te vallen.

“Ehhh, not!

Als je ooit het programma Obese gezien hebt, krijg je inderdaad de indruk dat het allemaal een kwestie van discipline is. Op dieet gaan en jezelf afbeulen in de sportschool (liefst nog met een coach erbij die je de huid vol scheldt) is de enige manier om van dat overgewicht af te komen. Althans, dat wordt ons verteld.

Juist doordat deskundigen blijven roepen dat je vanzelf afvalt als je minder gaat eten, worden mensen met overgewicht gezien als lui en dom. En iedereen die kampt met overgewicht weet dat het zo eenvoudig niet is!

Wist je dat 90% van de mensen die zoveel gewicht verloren zijn in die TV programma’s weer net zo dik, of zelfs dikker geworden zijn na afloop van het programma? En wist je dat het eigenlijk niet anders kan? Het is zooo logisch!

We worden namelijk niet dik omdat we teveel gaan eten, we gaan teveel en verkeerd eten OMDAT er een proces gaande is in je lichaam wat vraagt om meer en verkeerd voedsel. Een lichaam wat energie tekort komt, gaat op zoek naar meer voedsel en gaat zeker geen energie verspillen aan bewegen. Je gaat namelijk niet zomaar meer eten en minder bewegen omdat je niks anders te doen hebt.

Als je te dik bent en jezelf gaat afbeulen en een streng dieet volgt, kun je misschien wel afvallen, maar daarmee ga je tegen de natuurlijke behoefte van je lijf in. Jouw lichaam heeft namelijk behoefte aan extra energie….

Je kunt ervan uitgaan dat de behoefte aan meer voedsel ontstaat door een lichamelijk proces waarvan je het bestaan niet weet. Dat kan een lichte ontstekingsreactie in de darmen zijn, omdat je iets eet waar je niet tegen kunt. Of door een disbalans in de darmflora door teveel anti-biotica in het verleden. Of door een mineralentekort door langdurige stress. Of door een virusinfectie, de ziekte van Lyme of schildklierproblemen, of door nog veel meer…

Wat het ook is, zolang je de oorzaak niet oplost, zul je na een periode van streng lijnen weer terug vallen. En dan kun je een eiwitdieet volgen, twee keer per jaar een vastenkuur doen, een maagverkleining laten uitvoeren, jezelf uithongeren of sporten tot je een ons weegt. Zodra je weer terug gaat naar je oude gedrag zal je lichaam weer op dezelfde manier reageren als altijd.

Veel effectiever is het om blijvend je voedings- en bewegingspatroon aan te passen. Ga eten wat bij jou past en dan zal je lichaam vanzelf minder behoefte hebben aan verkeerd voedsel. Zorg dat eventuele ontstekingen verdwijnen. Voed jezelf met de juiste nutriënten, vul tekorten aan, ga op jacht naar pathogenen, of behandel je darmflora.

Kun je dat allemaal zelf? Nee natuurlijk niet, maar voor de meeste mensen is het voldoende om passende voeding te gaan eten. En het is niet verbazingwekkend dat oervoeding voor het gros van de mensen passend is. Wanneer anders eten niet voldoende is om in balans te komen, besef dan dat er meer is om aan te pakken. En dat kun je nu eenmaal niet alleen, daar heb je hulp bij nodig.

Het is niet zo makkelijk om de juiste hulp te vinden. Zeg nu zelf, welke huisarts gaat samen met jou als een detective op zoek naar de onderliggende problematiek? Bij de reguliere diëtiste leer je meestal alleen maar iets over discipline en het tellen van calorieën. Bij de meeste afslankclubs wordt er ook niet verder gekeken naar de reden waarom jouw lichaam behoefte heeft aan extra energie.

Gelukkig zijn ze er wel, de speurneuzen die  samen met jou op zoek gaan naar de kern van je probleem. Mensen die begrijpen hoe moeilijk het is om met discipline tegen je lichamelijke behoefte in te gaan. Zij kunnen je helpen om uit te vinden welke voeding bij jou past.”

Een gezond lichaam wil bewegen en heeft geen behoefte aan teveel en verkeerd voedsel!

Bij Mea Fysio Nijmegen Centrum is het nu mogelijk om duidelijk in kaart te brengen wat de oorzaak is van jouw probleem. Binnen 4 sessies van een uur krijg je een gedegen voedings- en bewegingsadvies door gediplomeerd fysiotherapeut / gewichtsconsulent Gert-Jan Verhoeven.

Wat gaan we doen in die 4 sessies?

  • voedingsdagboek bespreken;
  • door middel van stappenteller activiteitenniveau bekijken;
  • verbranding controleren d.m.v. lactaattest (indien nodig);
  • health check ( o.a. vetpercentage, visceraal vet, bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker, conditie, longfunctie, handknijpkracht, lenigheid + uitgebreid rapport);
  • hormoonprofiel bekijken (bent u in evenwicht).
  • lichamelijk oorzaak voor overgewicht bekijken o.a. (koolhydraatverslaving, diabetes, hyperinsulenimie, schildklier deficientitie, verminderd verzadigingsgevoel, verlaagde verbranding, menopauze, andropauze, medicijngebruik, voedingstekorten, chronische stress;
  • organen check.

 

Gezond afvallen: programma en kosten

 


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

 

Call Now Button