Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Fysiotherapie

Fysiotherapie NijmegenHet menselijk lichaam is een bedacht knap en goed georganiseerd geheel van botten, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. 

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, is u pas als u ergens voor het laatst van krijgt; als het lichaam even niet meewerkt . Degene die daar alles vanaf weet is de  fysiotherapeut ; de specialist in beweging. Bij hem kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

In Nederland zijn er zo’n drie miljoen mensen (jongeren en  ouderen ) met lichamelijke klachten die regelmatig de fysiotherapeut om hulpvragen. Lichamelijke klachten komen in alle vormen voor, op verschillende leeftijden en door verschillende omstandigheden.

Tijdens het lopen, fietsen, bukken, springen of wanneer u een snelle manoeuvre maakt, heeft u een enorm verdeeld pijngevoel waarvan u dacht “hoe kom ik aan deze pijn”   en  daardoor  “hoe gaat deze pijn over” .

Mogelijke klachten:

 • verschillende aandoeningen die te maken hebben met ouderdom zoals een  beroerte  (CVA), ziekte van Parkinson, problemen aan hart en complicaties zoals etalagebenen (claudicatio intermittens), dementie, Multiple Sclerose, etc.;
 • gewrichtsklachten van  schouderelleboog , hand,  heupknie  en voet. Bijvoorbeeld  artrose , een letsel, reuma;
 • sportblessures , ook bij kinderen;
 • rugpijn  al dan niet met uitstraling in een been;
 • peesaandoeningen;
 • revalidatie  na operaties zoals een kunstknie, kunstheup of kunst schoudergewricht;
 • revalidatie na botbreuken of andere operaties;
 • krachtverlies ten gevolge van een aandoening;
 • lymfoedeem;
 • fibromyalgie;
 • problemen met lopen.

Mea Fysio Nijmegen Centrum

Wat kan de fysiotherapeut voor u doen
De fysiotherapeut helpt u bij de oorzaak en de oplossing van uw lichamelijke klacht te ontdekken en te verhelpen. De fysiotherapeut luistert terwijl aandachtig en zal met u het beginnende proces gaan, zodat u  snel en effectief aan uw lichamelijke klacht geholpen kunt worden . Door middel van oefeningen en oefeningen zorgt hij ervoor dat je weer beter kunt bewegen.

Fysiotherapie  is in oa Nederland een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol is afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met lichamelijke klachten worden door fysiotherapie ondersteund met oefeningen van verschillende categorieën fysische therapieën om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Voor het behandelen van een lichamelijke klacht zijn er meerdere vormen van therapie aanwezig zoals oefentherapie,  massagetherapie  en fysische therapie. 

Wat doet een fysiotherapeut
De fysiotherapeut heeft een lichamelijk onderzoek uit, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt een ondersteunende rol. Als patiënt heeft u een behandelingsdoel dat u door uw fysiotherapeut ondergaat.

Het doel  van de behandeling kan bijvoorbeeld zijn:

 • verbeterde werking van (deel)gebieden van het lichaam;
 • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening;
 • het verminderen van pijn.

IS ER EEN VERWIJZING NODIG?
Het is mogelijk zonder verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut te gaan. Als u zonder verwijsbrief komt, wordt u tijdens de eerste afspraak door de fysiotherapeut “gescreend”. Tijdens de screening moet de fysiotherapeut van uw klacht door de fysiotherapeut of toch door de huisarts worden onderzocht. Wanneer het een duidelijke klacht van het bewegingsapparaat betreft (gewrichten, herhaling, pezen ed) dan krijgt u een fysiotherapeutisch onderzoek waarbij de behandeling kan plaatsvinden.


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

Call Now Button