Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Bewegen – Relax Oefeningen

Bewegen - Relax OefeningenDé oefening om te relaxen!
Bewegen betekent niet alleen maar puffen en zweten, het kan je ook tot rust laten komen. Zo kun je verschillende oefeningen doen om lekker te ontspannen. Ademhaling, spierspanningen, bloeddruk en hartslag staan allemaal in verbinding met elkaar. Hieronder volgen een aantal bewegingstips om helemaal zen te worden.

Relax oefeningen zijn er om stressgevoelens tegen te gaan. Belangrijk is om bewegingen te doen waarbij je je goed op je lichaam focust. Een goed voorbeeld hiervan is de “bodyscan” oefening. Deze oefening maakt je bewust van alle spanningen in je lichaam en zorgt ervoor dat je ze los kunt laten. De oefeningen kunnen zowel liggend als zittend! Gedurende de hele oefening ga je je lichaam langzaam met aandacht observeren.

Stap 1: Begin met je linkervoet. Je focus moet helemaal gericht zijn op dit lichaamsdeel. Je bekijkt hoe de voet aanvoelt. Kun je alles waarnemen? De wreef, zool, je tenen. Is je voet koud of warm? Misschien voel je tintelingen of kietelt het, maar probeer niet te oordelen. Accepteer hoe het is. Span je voet nu aan voor een seconde of 10. Laat daarna je voet weer ontspannen en stel je voor dat alle spanningen uit je voet wegvloeien.

Stap 2: Na je voet, verschuif je de aandacht naar je linkeronderbeen. Herhaal dezelfde gedachte oefeningen als bij je voet. Laat alle spanningen wegvloeien.

Stap 3: Ga zo verder naar je bovenbeen, de heupen, naar het rechterbeen, de rechtervoet, de linkerschouder, arm en hand, naar de rechterschouder, arm en hand, rug, buik, borst en tot slot je nek en gezicht.

Stap 4: Wanneer je bij je gezicht bent gekomen, focus je je op alle afzonderlijke onderdelen. Neus, mond, oren, wangen etc. Laat ook hier alle spanningen wegvloeien. Helpt het al een beetje?

Stap 5: Je kan zelf bepalen hoe snel je de bodyscan doet, afhankelijk van de tijd die je hebt. Wel moet je niet te snel gaan, het is immers een rust oefening.

Deze oefening is top om lekker thuis te doen. Dus, ben je druk, heb je spanning of stress je veel… neem even de tijd voor de “bodyscan”.

* Wil  je een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling neem dan contact op met Mea Fysio Nijmegen Centrum.

 

Mea Fysio Nijmegen Centrum

 

…maakt bewegen mogelijk

Call Now Button