Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Hooikoorts – Medical Taping

Heb je last van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar en de zomer? Blijf je het liefst binnen wanneer jouw vrienden lekker een terrasje pakken, het bos ingaan of gaan picknicken, omdat jij last krijgt van tranende, rode ogen en een loopneus?

Wanneer je deze klachten herkent kan het zijn dat je allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Medical Taping kan oplossing zijn voor hooikoorts
Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tape toepassing die de hooikoortsklachten sterk kan laten verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?
Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24-uurs behandelmethode is.

De behandelmethode voor tapen bij COPD- en bij hooikoortspatiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. COPD-patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.

 

Mea Fysio Nijmegen Centrum

 

…maakt bewegen mogelijk

Call Now Button