Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Buiten sporten is gezond

Buiten sportenHet is zomer en er kan weer meer buiten gesport worden! Ga je hardlopen of mountainbiken? Of haal je toch weer de skeelers van zolder? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Hardlopen
Het grote voordeel van hardlopen is dat je het altijd en overal kunt doen. En, ook niet onbelangrijk, wanneer het jou uit komt. Je hoeft er niet voor te zorgen dat je om half acht precies bij de sportschool bent om op tijd te zijn voor de start van bijvoorbeeld de bodyshape- of zumbales.
 

Bovendien is het niet duur. Al is het wel belangrijk om een paar goede hardloopschoenen aan te schaffen. Zo voorkom je blessures. Gebruik een hardloopschema om het rustig op te bouwen!

Wielrennen
Krijg je toch te veel last van je knieën door het hardlopen? Of vind je het gewoon niet leuk? Misschien dat wielrennen dan beter bij je past. Met wielrennen train je je hele lichaam en ook je uithoudingsvermogen. De eerste trainingen kun je het beste rustig aan doen, vooral als je al een tijd niet gesport hebt.

In het begin is het belangrijk om een basisconditie op te bouwen. De snelheid waarmee je rijdt maakt niet zoveel uit. De eerste paar keer kun je het beste op een vlak parcours trainen. Als je conditie wat beter is kun je het zwaarder voor je zelf maken door langere afstanden te gaan rijden en wat meer heuvels. Doe voor de veiligheid altijd een helm op met wielrennen.

Mountainbiken
Fiets je liever door de bossen dan over het vlakke asfalt? Dan is mountainbiken een sport voor jou! Let er wel op dat je niet zomaar in alle bossen mag fietsen. Er zijn speciale parcoursen waarop je met je mountainbike mag crossen. Doe ook met mountainbiken altijd een helm op.

Skeeleren
Met skeeleren kun je goed aan je conditie werken. Skeeleren is namelijk erg goed voor je uithoudingsvermogen. Je oefent vooral je bovenbenen en bilspieren. Maar om balans te houden zijn je buik- en rugspieren ook van groot belang. Alle ingrediënten voor een strak lichaam dus.

Bootcamp
Een trend die terug is van weg geweest is de bootcamp. Bootcamp is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Het bestaat onder meer uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen, en dat het liefst in de buitenlucht. Met de training bouw je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op.

Wandelen
Wil je het liever wat rustiger aan doen? Ook wandelen is heel goed en gezond. Recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat slenteren beter voor je is dan een uur intensief sporten. De onderzoekers ontdekten dat laagintensief, alledaags bewegen een veel positiever effect op risicofactoren voor suikerziekte en hart- en vaatziekten heeft dan één uur per dag sporten. Wel met als voorwaarde dat het calorieverbruik bij beide vormen ongeveer aan elkaar gelijk is.

 

Mea Fysio Nijmegen Centrum

 

…maakt bewegen mogelijk

Call Now Button