Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen

Gezonder eten op kantoor – Vijf tips

Gezonder eten op kantoor - Vijf tipsBehoefte aan een gezondere levensstijl maar kun je de makkelijke en ongezonde lekkernijen op kantoor niet laten staan? Met deze vijf tips is dat voortaan een fluitje van een cent.

Vermijd een snack als lunch
Een snelle snack lijkt wellicht een goede uitkomst voor mensen met weinig tijd, maar een goede maaltijd hoort niet uit een automaat te komen. Daarnaast zorgt een ongezonde lunch later op de dag voor een gebrek aan energie en productiviteit. Neem dus de tijd om goed te lunchen zodat je ’s middags geen suikerdip krijgt.

Maak je eigen lunch
Alleen door zelf je eten mee te nemen, weet je zeker dat je enkel gezonde voeding binnen krijgt. Je weet immers nooit precies wat er in de bedrijfsmaaltijden zit; wellicht zit de sladressing wel boordevol calorieën. ’s Morgens geen tijd? Maak het dan de avond van tevoren.

Eet niet achter je bureau
De kans om te kiezen voor een snelle en ongezonde maaltijd is hier groter. Bovendien ben je geneigd om sneller en meer te eten omdat je in gedachten met andere dingen bezig bent. Kies voor een korte pauze van je werk, maak een babbel met collega’s en eet bewust.

Variatie is essentieel
Kies niet elke dag voor dezelfde maaltijd. Variatie is niet alleen smakelijker, maar zo krijg je ook verschillende ingrediënten en voedingswaarden binnen. Probeer eens wat nieuwe recepten of laat je verassen door een collega.

Doe het samen
Er zijn vast nog meer andere collega’s die ook gezonder willen eten. Zoek ze op en motiveer elkaar om gezonder te eten. Zo weten je collega’s ook meteen dat ze jou geen gebak meer hoeven aan te bieden op hun verjaardag en dat maakt het een stuk gemakkelijker om deze te laten staan.

 

Mea Fysio Nijmegen Centrum

 

…maakt bewegen mogelijk

Call Now Button